sâmbătă, 29 august 2009

HIS MUSIC WILL LIVE FOREVER


Astazi ar fi implinit 51 de ani. Nu a fost sa fie. Fie ca el nu a mai vrut, fie ca altii au dorit asta (verdictul oficial merge pe varianta aceasta). Exista asemenea riscuri cand devii atat de celebru. In cazul lui, unic.
Ceea ce este adevarat si dureros este faptul ca, de ceva ani, nimeni nu mai spunea nimic despre el. Practic, iesirea sa din viata (pentru el, viata insemna scena muzicala) s-a facut ceva mai devreme si intr-un mod treptat, in ciuda faptului ca majoritatea curentelor muzicale care apareau si-l lasau undeva in urma isi aveau originile chiar in stilul prelucrat si dus la perfectiune de el. Da, paradoxal.
Insa moartea sa, l-a readus in atentia marii majoritati a populatiei acestui glob.
Cei mai multi incearca in fel si chip sa scoata cat mai mult profit din aceasta moarte. De doua luni de zile de cand a trecut in nefiinta, toate editurile din aceasta tara scot zilnic fel de fel de carti, reviste, dvd-uri cu si despre viata sa. De asemenea, posturile de televiziune au cate o ora cu muzica lui in fiecare zi, posturile de radio online transmit 24 de ore din 24 muzica lui. Dar totul pentru publicitate si castigurile fabuloase. Sunt exagerat de multe. Si nu pentru ca el nu ar merita aceasta atentie, ci pentru ca ei vor doar sa profite de pe urma faimei lui si a tot ce a facut rau sau bine in aceasta lume. Traim intr-o lume pe care el si-a dorit sa o schimbe in bine (http://www.youtube.com/watch?v=wUrqFkR7QlI). Prin tot ceea ce a facut, si mai ales prin muzica sa. Intr-o lume care insa se opune la schimbare atunci cand ii este afectat interesul major: castigul financiar.
El ar fi meritat chiar si mai multa atentie si nu as mai fi considerat ca ar fi fost atat de exagerat daca toate lucrurile acestea s-ar fi intamplat atunci cand era in viata.
Cu toate acestea, el va ramane in timp "The King of Pop", iar muzica lui va trai la nesfarsit. El...MICHAEL JACKSON.

Niciun comentariu: